Proizvodi za zaštitu i dekoraciju drveta - Valtti

Kako biste obezbedili dugi vek kućama ili vikendicama od drveta morate ih na najboji mogući način zaštititi od štetnih uticaja UV zračenja, kiše, vlage, buđi ali i insekata. Najbolja zaštita podrazumeva rano prajmerisanje konstrukcije i drveta dok je jos u fazi izgradnje, ali i blagovremeno ponavljanje tretmana u određenim intervalima.

Proizvodi iz porodice lazura Tikkurila Valtti omogući će vam da efikasno zaštitite površinu drveta, sprečavajući apsorbciju vlage i širenje buđi i pojave fleka. Ove lazure naglašavaju prirodnu lepotu drveta, a mogu se pronaći u različitim nijansama. U zavisnosti od vrste proizvoda, dostupne po ton karti Valtti Opaque ili Valtti lazure za drvo. 

Potrebom završnih lazura i emulzija za drvo na bazi ulja Tikkurila Valtti vam omogućava da kreirate različite dekorativne efekte. U okviru ove grupe mpžete pronaći jednostavnu mat lazuru za drvo (Valtti Akvacolor), vodorazredivi osnovni impregnant za eneterijer (Valtti Akvabase), pokrivna boja na bazi akrilarta za dekoraciju i zaštitu u eksterijeru (Vallti Opaque), vodorazrediva emulzija za drvo na bazi ulja (Valtti Wood oil akva).

Vodorazredivi proizvodi sve više dobijaju na znčaju jer se rzlikuju po tome što nemju jak miris, jednostavno se primenjuju i znatno lakše je ukloniti ostatak boje sa alata.


Valtti Akvacolor 0.9L

Valtti Akvacolor - polutransparentni završni lazurni premaz

 

Vodorazredivi, polu – transparentni premaz na bazi prirodnog ulja za  spoljašnju upotrebu na drvetu. U sastav proizvoda ulazi alkidno biljno ulje. Dostupan u mnogim atraktivnim bojama. Valtti Akvacolor prodire i poboljšava prirodnu lepotu drveta i uslovljava usporavanje negativnih efekata vlage i atmosfere.

The paint is suitable for exterior walls The paint is water-borne Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
4
The coverage of the paint on smooth surfaces
12
Valtti Opaque 9 L

Valtti Opaque - Akrilna pokrivna boja za drvo

 

Nudi dobru otpornost na vremenske uslove, fleksibilan i izuzetno izdržljiv, lako održavajući finiš. Valtti boja je otporna na vlagu i ne puca, ne ljušti se I ne stvara vazdušne mehure.

The paint is semi-matt
The paint is suitable for exterior walls The paint is water-borne Tool: spray Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
4
The coverage of the paint on smooth surfaces
10
Valtti_Puuoljy_Akva_2.7L_1

Valtti Wood Oil Akva - Vodeno drvno ulje

 

Koristi se za zaštitu drvenih površina u eksterijeru (baštenski nameštaj, terase, stepeništa, ograde, vrata, prozori...), kvalitetno prodire u pore drveta, štiti drvo od oštrih klimatskih uslova i uticaja UV zračenja.

The paint is water-borne Tool: brush
The coverage of the paint on rough surfaces
5
The coverage of the paint on smooth surfaces
15