Opis
Systems
Instrukcije za upotrebu
Tehnički podaci
Colors
Kalkulator potrošnje boje
Safety Data Sheets
 

ROYAL PARQUET 2K - završni parket lak sjaj

2K Završni parket lak je dvokomponentni poliuretanski lak na vodenoj bazi, bez mirisa, koristi se za finu završnu obradu parketnih površina. Premaz odlikuje visoka otpornost na habanje, dobro razlivanje, površini daje ujednačen završni mat/sjajni izgled.

The paint is suitable for interior floors
The coverage of the paint on rough surfaces
9
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
11
m2/l
Tikkurila Oyj
TEHNIČKI LIST
-
 

ROYAL PARQUET 2K završni parket lak SJAJNI

Opis
Dvokomponentni završni parket lak sjajni na vodenoj bazi, bez mirisa.
Karakteristike proizvoda
-
Preporučena upotreba
KOristi se za površinsku obradu drvenih podova u radnim prostorijama, školama, stambenim i drugim prostorijama od manjeg do visokog opterećenja. Karakteristike su: lako nanošenje; odlično razlivanje; odlična punoća filma; visoka elastičnost; otporan na habanje; jednostavan za održavanje

TEHNIČKI PODACI
The paint is suitable for interior floors
The coverage of the paint on rough surfaces
9
m2/l
The coverage of the paint on smooth surfaces
11
m2/l
Pokrivnost
9-11 m²/l u jednom sloju ili 90-120 g/m², u zavisnosti od poroznosti drveta i metode nanošenja.
Pakvanje konzervi
5 l kom A, 0,5 l kom B
Mixing ratio
Odnos mešanja: 5l kom A + 0,5 l kom B (10:1 zapreminski).
Vreme upotrebe zamešane komponente 4h (smeša 2-komponentni lak/očvršćivač se može koristiti u naredna 4h od momenta zamešavanja. Kvalitet laka nakon 4h zamešavanja opada).
Metod primene

Valjak (od mikrovlakana, preporučena dužina vlakna 8mm), četka.

Drying times

Suv na dodir nakon 1h 30 min, ponovno nanošenje nakon 12 h.

Napomena: Svi podaci su dati za standardne uslove - normalnu temperaturu od 20°C, i normalnu vlažnosti vazduha 70%. Na nižim temperaturama sušenje je sporije i premaz sporije postiže trajnu tvrdoću.

Bulk density
1,01-1,05 gr/cm³, ISO 2811.
Sadržaj čvrste materije
32-35% težinski ili 31-34% zapreminski
Skladištenje
18 meseci pod normalnim uslovima skladištenja u originalnoj ambalaži. ČUVATI OD SMRZAVANJA!!!

DETALJI PRIMENE
Priprema
Parket mora biti suv, očišćen od masnoća i nečistoća i prebrušen postepenim povećanjem granulacije brusnog papira, od grubog ka veoma finom. Nakon grubog brušenja (N°36-80), za popunjavanje fuga i manjih oštećenja na parketu koristite Royal Parquet Eko masu za fugovanje parketa. Nakon sušenja sledi brušenje parketa brusnim papirom (N° 80-150). Zatim ukloniti brusnu prašinu usisivačem.
Ukoliko se obnavlja stari parket neophodno je stari lak odstraniti u celosti. Podloga se ne sme izbeljivati vodonik peroksidom ili ostalim sredstvima za izbeljivanje drveta.
Priming
Optimalni uslovi rada su od +15°C do +25°C (temperatura vazduha, temperatura u prostoriji kao i temperatura laka ne sme biti niža od 13°C. Temperatura parketa ne sme biti niža od 15°C. Vlažnost parketa treba biti između 8 i 10%)
Lacquering
Pre lakiranja lak treba dobro promućkati u originalnoj posudi. Ne dodavati vodu. Zatim kom B (očvršćivač) sipati u kom A i dobro promućkati 30-40 sekundi. Sačekati da odstoji 10-15 minuta, obavezno procediti i pristupiti lakiranju. Sloj nanetog laka ima mlečni izgled koji tokom sušenja postane potpuno proziran. Nanosi se valjkom za vodorazredive lakove ili četkom u 2-3 sloja na prethodno nanet 1 sloj Royal Parquet Osnovnog parket laka, koji je prethodno ispoliran i usisan. Naneti sloj Royal Parquet 2K Završnog parket laka se suši 10-12h. Nakon sušenja se polira mrežicom N°180-240 i usisava. Zatim naneti drugi sloj Royal Parquet 2K završnog parket laka sjajni/mat. Završni sloj laka postiže tvrdoću nakon 72 h. Pridržavati se optimalnih uslova rada.
Surface treatment
Kada se radi o obradi parketa od egzotičnih i nepoznatih vrsta drveta treba na manjoj površini napraviti probu. Sistem premaza postiže potpunu tvrdoću za 72h. Lak čistiti vlažnom krpom i blagim sredstvima za čišćenje parketa 2 nedelje posle nanošenja. Voditi računa da stolice i nameštaj koji se vuče po podlozi budu zaštićeni nekim zaštitnim materijalom ili gumom.
Čišćenje alata
Vodom odmah nakon upotrebe a već osušen lak Nitro razređivačem.
EU VOC 2004/42/EC ograničena vrednost
Maksimalno dozvoljena vrednost za ovaj proizvod (A/d-WB) (2013) 130 g/l. Ovaj proizvod sadrži maksimalnu VOC vrednost < od 130 g/l.

KLASIFIKACIJA ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLJE
u skladu sa Regulativom (EC) No. 1272/2008
-

ZAŠTIT ŽIVOTNE SREDINE I ODLAGANJE OTPADA
Izbegavajte prosipanje u kanalizaciju, vodovodne sisteme i zemljište. Praznu, suvu ambalažu odložite u skladu sa lokalnim propisima za ambalažni otpad. Otpad od proizvoda odložite u skladu sa lokalnim propisima za postupanje sa otpadnim materijama.Kante treba da su obeležene odgovarajućim nalepnicama na kojima su jasno naznačene informacije vezane za bezbedno rukovanje bojom. Za više informacija o opasnosti i zaštiti pri rukovanju bojama, potražiti sigurnosnu listu.
TRANSPORT
Nije klasifikovano.
-

Kalkulator potrošnje boje

Površina koja se farba
m
m
Pokrivnost boje kada je površina...
1L =
1L =
Tretman za površinu
Nanošenje boje
puta
Potrošnja proizvoda kada je površina...
litara
litara
Error!